• 30 dagars returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena.
 • Gratis frakt
  Fraktkostnaden är gratis till hela Sverige.

Artiklar 1 till 48 av totalt 68

per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2

Artiklar 1 till 48 av totalt 68

per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 • 30 dagers returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena i handen
 • Trustpilot
  Över 500 positiva recensioner ().
 • Snabb kundtjänst
  Telefon och e-post. Vardagar från 10-15:30

Septum piercing

En septum piercing är en av de äldsta och mest kända näspiercingar som finns. Den blev också skapad av stamfolk som använde den som ett vapen mot onda andar.

Septum piercing smycken

Det finns olika typer av piercingsmycken som kan användas i en septum piercing, och av de populäraste kan dessa nämnas:

De är alla väldigt populär men hästskon är dock den föredragna och den de flesta förknippar med en septum piercing.
Det är viktigt att understryka att en septum piercing nästan alltid görs med en trådtjocklek på 1,2 mm och sedan utvidgas över flera månader ifall man önskar ett större smycke. Anledningen till detta är att man inte ska lägga för mycket press på skiljeväggen i början.

Hur görs en septum piercing

En septum piercing är väldigt svår att göra och det kräver en väldigt erfaren piercare för att uppnå ett tillfredsställande resultat.
Den kan göras både med och utan tång. Först rengörs näsan och efteråt bestäms var piercingsmycket ska placeras.
Oftast är den bästa placeringen den mjuka punkten vid spetsen av näsan, men hos vissa kan den också placeras på andra ställen. Man ska försäkra sig om att inte slå emot själva skiljeväggen utan endast det som ligger under den hårda brosken. Nålen förs igenon och trycks efteråt ut av piercingsmycket.
Allt rengörs efter och du är klar. En septum behöver inte att vara super smärtsam, men den kan märkas. Barakom ihåg att välja en duktig piercare så att din septum inte blir skev eller gjord på fel sätt.

Hur rengörs en septum piercing

En septum piercing är för det mesta enkel att se efter och är sällan en källa för infektion. Den ska rengöras morgon/kväll med Isotonisk saltvatten så länge den läker och smycket ska först bytas ut när piercingen är helt färdigläkt. Du kan läsa mycket mer om piercing aftercare i vårt gratis guide, som du hittar via länken här.