Sveriges favoritshop för piercingsmycken
SPÅRAD LEVERANS ENDAST 49 KR. GRATIS ÖVER 349 KR.
FLERA BETALNINGSMETODER, INKLUSIVE KLARNA
Piercingeftervård Piercingeftervård

Piercingeftervård

Lyft din look med våra produkter för piercingeftervård och håll din piercing renast av alla

Laddar...
Filter
Shoppingalternativ

18 artiklar

Sortera på
  1. Teträolja till inflammerade piercingar
    99,00 kr
  2. Jojobaolja
    129,00 kr
per sida

Piercingeftervård

Att skaffa en piercing är inte bara ett snabbt besök hos piercaren. Om du redan har en piercing så vet du att ordentlig eftervård krävs för din piercing. Här hittar du allt du behöver för att ta hand om din piercing på rätt sätt medan den läker för bästa resultat. Och tack vare vår snabba leverans så behöver du inte vänta länge på att få de produkter du behöver.

Vi rekommenderar alltid att du rengör din nya piercing två gånger per dag medan den läker. En gång med vatten och en skonsam tvål, alltså utan parfym, färg eller hårda kemikalier. Du bör heller inte använda en antibakteriell tvål. Den andra tvätten ska du göra med saltvattenlösning. Rengör under olika tillfällen under dagen.

I båda fallen börjar din piercingeftervård med att du tvättar dina händer noggrant innan du rör någonting, inklusive piercing och smycke. Applicera sedan tvålen och vattnet eller saltvattenlösningen. När du har tvättat piercingen så torkar du den med en ren pappersduk, gnugga inte och använd inte en handduk då det kan irritera piercingen och utsätta den för bakterier.

Se till så att du inte rör piercingen utöver när du tvättar den. Var även försiktig med att röra smycket för mycket medan du tvättar den. Såret blir irriterat om smycket rör sig för mycket, och det krävs inte att du flyttar smycket för att rengöra piercingen.

Som du ser finns det mycket viktigt att tänka på under eftervården, och det finns även olika typer av eftervårdsprodukter för piercingar. För det första så är piercinghålet ett sår som måste läka, så det viktigaste med piercingeftervård är att se till så att såret inte infekteras. De flesta piercingtyper är något utsatta vilket gör att piercingsår är extra sårbara. Det är svårt att undvika kontakt med kläder, händer, hår, glasögon osv. Men varje gång någonting rör den läkande piercingen så utsätts den för bakteria.

Därför är det viktigt att tvätta såret dagligen med rätt typ av tvål. Om piercingen blir infekterad så förlängs läketiden och du kommer behöva vara ännu mer försiktig och ha ännu mer tålamod. Det är även smart att bära med sig desinfektionsservetter under dagen för säkerhets skull.

Produkter För Eftervård PiercingarProdukter För Eftervård Piercingar

Utöver att tvätta piercingen dagligen så är det viktigt att använda saltvattenlösning. Saltet rengör såret från överflödiga vätskor vilket gör att det läker fortare. Trots att vätskor är en helt naturlig och nödvändig del av kroppens läkningsprocess, kan för mycket vätska göra det svårt för såret att "andas". Det är därför viktigt att använda saltvattenlösning varje dag för att upprätthålla korrekt hygien.

Med det sagt bör du inte använda tvål eller saltvattenlösning för tung-, läpp- eller kindpiercingar. Istället bör du använda munskölj utan alkohol eller väteperoxid. Du kan även använda antiseptiska bomullstoppar som du kan använda säkert utan att behöva ta på din munpiercing med fingrarna. Allmän munhygien är också viktig, så kom ihåg att borsta tänderna och använda tandtråd efter varje måltid. Använd en mjuk tandborste och förvara den inte bland andra tandborstar. Dessa piercingar kan göra att plack bildas på smycket, så se även till att rengöra smycket.

Sist men inte minst kan du undvika lukten från läkande sår; vissa eftervårdsprodukter för piercingar är tillverkade specifikt för det. En ny piercing är benägen att svälla eller bli inflammerad medan den läker vilket är lite obekvämt. För att dämpa inflammationen har vi en otrolig teträolja, som är särskilt användbar för töjningar eftersom att det utsätter huden för ännu mer stress.

Piercingeftervård - att göra och inte göra

Vi kan inte säga det nog: tvätta händerna innan du rengör din piercing, och låt den vara vid alla andra tillfällen! Detta inkluderar att inte använda några personliga vårdprodukter på eller nära intill din piercing, såsom lotion eller smink. Om du behöver återfukta så bör du använda ett säkert alternativ som jojobaolja, som efterliknar hudens naturliga fukt (obs: ej för oralt bruk).

Håll dig till en fast vårdrutin. Att tvätta för mycket kan vara lika illa som att inte tvätta tillräckligt. Vi vet att du älskar din nya piercing och vill ta väl hand om den, men du kommer bara att irritera såret om du rengör för ofta. Kom ihåg att en läkande piercing är väldigt känslig, så var försiktig.

Det är bättre att duscha än att bada eftersom att bad samlar bakterier. Och du bör absolut inte bada i pool, sjö eller hav, såvida du inte har ett vattentätt bandage över din piercing.

Se till att din säng är ren. Om du har en piercing i öronen, sov på motsatt sida eller överväg att använda en resekudde med ett hål för att hålla piercingen borta från tyg. För öron- och ansiktspiercingar i allmänhet kan det vara bra att lägga kudden i en ren t-shirt och vända den till en ren yta varje natt i fyra nätter.

Vissa piercingar har placeringar som rör sig ofta vilket stör läkeprocessen, såsom navel och bröstvårta. Det är en bra idé att klä sig i någonting tajt, som en sport-bh, för att undvika att den rör sig under dagen. Om du har en dermalpiercing (som kan placeras var som helst på kroppen), så kan ett litet plåster fungera bra.

Vi vill hjälpa dig att ta hand om dig. Så vi har allt du behöver, från nödvändigheter till saker som underlättar vardagen med en ny piercing. Vi längtar till att få se din nya look!

Vanliga frågor

Vilka är de bästa eftervårdsprodukterna?

Trots att du kan använda produkter för allmänna hudsår, så finns det ingen anledning till att inte använda specialprodukter för piercingeftervård. I vår butik kan du hitta många olika föremål som är utformade specifikt för din piercing. Till exempel råder vi inte att blanda eget saltvatten eftersom det måste vara sterilt och endast ha en låg koncentration av salt för att inte torka ut huden. Att köpa en isoton saltlösning utformad specifikt för din piercing är det bästa valet.

Hur rengör du din piercing?

Du bör rengöra din piercing två gånger om dagen under hela läkningsperioden. Rengör den en gång med vatten och tvål för känslig hud, som babytvål eller intimtvål. Rengör den sedan, senare på dagen, med en saltvattenlösning som du applicerar på piercingen - eller om du kan, doppa piercingen i lösningen - i några minuter innan du sköljer av den med vatten. Se till att rengöra händerna före varje rengöring och rör aldrig piercingen vid något annat tillfälle, inte med händerna, kläderna eller något annat.

Under hur lång period bör du rengöra din piercing?

Din eftervårdsrutin börjar dagen din piercing tas och måste upprätthållas ända tills din piercing är helt läkt. Så ha tålamod och missa inte ett rengöringstillfälle. Du och din piercing förtjänar den bästa vården för att undvika problem med läkeprocessen, så var noggrann med det varje dag.

Hur lång tid tar piercingar att läka?

Läketiden varierar avsevärt mellan piercingstyper. Örsnibb- och septumpiercingar läker oftast snabbt, men även de tar 2-4 månader på sig. Många typer kan ta upp till 12 månader, som piercingar i bröstvåra och navel, och de flesta öronhål. Hur lång tid din piercing kommer att ta beror naturligtvis mycket på din eftervård. Så gör dig själv en tjänst och behandla din nya piercing rätt så att läketiden blir så kort och bekymmersfri som möjligt.

Hur vet du att din piercing är läkt?

Som med alla andra sår så märker du att den är läkt när den inte gör ont längre, inte ens när den får tryck på sig, och när huden är mjuk och flexibel igen, inte har hårda kanter, svullnad eller inflammation. Med det sagt är det första steget i läkeprocessen att stänga såret för att undvika infektion, vilket innebär att även om ytan ser bra ut så är inte vävnaden läkt. Därför vet du att din piercing är läkt endast när den inte gör ont längre. Om du är osäker så är det bättre att fortsätta rengöra den lite längre, eller att rådfråga din piercare.

Naturligtvis behöver du fortfarande rengöra piercingen även när den är läkt, precis som du skulle göra med alla andra delar av kroppen. Och se till att bära smycken hela tiden eftersom att även en läkt piercing kan stängas eller bli tajtare på bara några minuter utan ett smycke.