Bodymod Julkalender
Visa dagens erbjudande
Sveriges favoritshop för piercingsmycken
SPÅRAD LEVERANS ENDAST 49 KR. GRATIS ÖVER 349 KR.
FLERA BETALNINGSMETODER, INKLUSIVE KLARNA
Laddar...

18 artiklar

Sortera på
  1. Teträolja till inflammerade piercingar
    99,00 kr
  2. Jojobaolja
    129,00 kr
per sida

Vårdprodukter till piercingar

När man får utfört en piercing skapas ett sår på kroppen beroende på var på kroppen man har gjort den. Detta sår behöver som alla andra sår tid för att läka igen. Med vårdprodukter från Bodymod kan du ge din piercing och ditt sår de bästa villkoren för att läka perfekt. Ett perfekt läkt sår ger en perfekt utförd piercing. Nedan kan du läsa mer om hur du bäst ser efter och vårdar dina piercingar.

Vilka är de bästa eftervårdsprodukter?

Bodymod erbjuder ett stort urval av eftervårdsprodukter. Vi har rengöringsservetter för piercingar, gelé mot dålig lukt och även vårdande krämer för tatueringar. En av våra favoriter och våra kunders favorit piercing eftervård produkt är Holey Butt'r - eftervård för töjning, som är bäst för vårdnad av uttöjda örsnibbar. Du kan använda den under töjnings processen för att undvika torrhet, irritation och hålla öronen hydratiserade. Vi har också Teträolja till inflammerade piercingar för irritation, Isotonisk saltvatten för piercingar och Piercing eftervård - Allt i ett som är en universal sprej som kan användas både internt och externt.

Bra råd kring hygien

När man precis har gjort en piercing är det viktigt att hålla såret så rent som möjligt. Därför bör man inte börja pilla på sin piercing. Man bör inte heller låta sina vänner röra den då det väldigt snabbt kan uppstå inflammation i såret vid beröring. Det är viktigt att låta sin piercing få lugn och ro så att den kan läka optimalt. Har man gjort en läpp- eller tungpiercing så bör man inte kyssa någon innan det har gått två till tre veckor.

Låt kroppen göra sitt och läka naturligt. Men det betyder inte att du inte kan ge den en knuff på vägen. Rengör området 2-3 gånger per dag med Isotonisk saltvatten för piercingar, använd en ren bomullstuss. Om du känner att det behövs så kan du också vända ditt piercing smycke försiktigt under rengöringen men kom ihåg att tvätta dina händer innan.

Du kan träna men kom ihåg att undvika irritation genom, till exempel, täcka din navelpiercing eller bröstvårtspiercing med en speciell piercing bandage och bär andningsbara kläder under träningstiden. Kom ihåg att ha kvar ditt original smycke innan din piercing är helt läkt och be din piercare att ändra smycket om du inte vet hur du gör.

Om du bestämmer att ta bort piercing smycket så håll området rent tills hålet har stängts igen helt för att undvika att bakterier blir kvar på insidan och orsakar ärr som resultat.

Om du tänker på allt detta så kommer du ha en bra upplevelse. Men kom ihåg, många piercingar kräver en annan inställning till eftervård. Orala piercingar, septum piercingar kommer behöva en annan typ av vård än en örsnibb piercing. Håll koll på informationen och fråga efter professionell hjälp när du behöver.