• 30 dagars returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena.
 • Gratis frakt
  Fraktkostnaden är gratis till hela Sverige.

Artiklar 1 till 48 av totalt 70

per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2

Artiklar 1 till 48 av totalt 70

per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 • 30 dagers returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena i handen
 • Trustpilot
  Över 500 positiva recensioner ().
 • Snabb kundtjänst
  Telefon och e-post. Vardagar från 10-15:30

Ringar till näspiercing

Näsring är ett väldigt populärt piercingsmycke som fås i ett hav av annorlunda färger samt designer. Många har deras näsring sittande i en vanlig näspiercing nederst på den ena sidan av näsan, kallat näsborren, men de kan också användas till en septumpiercing som sitter i skiljeväggen precis mitt i mellan näsborrarna. En näsring kan vara utformad på olika sätt, som alla kan användas med lika stor fördel i de vanliga näspiercingarna. Med en septum piercing är vissa designer dock mer praktiska än andra. Generellt är det bäst att använda hela ringar i en septumpiercing istället för den slags som närmast liknar en liten krok med en kula på eftersom ringen inte är helt stängd. Det kan både vara oändliga ringar, kulringar eller ringar med diverse motiv på.

Material till näspiercingar

Näsring görs i många olika material men vi rekommenderar att du endast använder titan, kirurgisk stål eller guld i din näspiercing. Om du håller dig till de rekommenderade materialen borde du inte uppleva stora problem med din näspiercing. Fram för allt ska du hålla dig ifrån att använda silver i din näspiercing. Silver har den tråkiga egenskapen att det sliter och ändrar färg, vilket du kanske har upplevt med halskedjor och ringar eller andra smycken av silver. Så ifall du har en näsring i av silver, kommer detta smycke göra exakt det samma som andra silversmycken. Det kommer därför resultera i att färgen ger ifrån sig på din hud så du får en ful svart fläck på din näsa. Dessutom så är nickelinnehållet i silver skyhögt i förhållande till andra smyckematerial och det är i sig själv mer än grund nog för att hålla sig från att använda piercingsmycken av silver.

Om du lider av nickelallergi bör du helt klart välja en näsring av titan, som utöver att vara ett otroligt rent och starkt material också är fullständigt fritt från nickel. Generellt är titan det renaste materialet man kan använda i piercingar, men så koster det i gengäld också lite mer än t.ex. kirurgisk stål. Det är dock inte något i vägen med att använda kirurgisk stål i din näspiercing, eftersom kirurgisk stål också är ett pålitligt material till piercingsmycken och är faktiskt också det som oftast blir använt.

Olika typer av näsringar

Oändliga ringar är väldigt populära och kännetecknas av att de kan vridas hela vägen runt när de sitter i huden. En oändlig ring öppnas vanligtvis genom att man klickar till en liten flärp på ringen. Det är lättare i praktiken än det låter i teorin. Alternativt har vi dock också några fler enkla oändliga ringar som blott ska vridas lite fram och tillbaka, för att öppnas samt stängs igen utan att en del av ringen kan tas av helt.

Kulringar öppnas och stängs på nästan samma sätt som oändliga ringar men endast genom att det är kulan som klickas in och ut av själva ringen. De är vanligtvis designade så det är två små fördjupningar i sidan på kulan, som sluten av ringen glids in och klickas på plats i. Även här finns det dock en förenklad version som heter kulring med fast kula, där kulan är satt fast i den ena sidan av ringen. Som med exemplet med den enklade oändliga ringen ska denna ring också öppnas med en liten vridning. Kulan kommer här bli sittande på ringen då den är fastsatt.

Sist men inte minst finns det också de halvöppna näsringarna som bestämt är tänkt till piercingar i näsborren. Det är den slags ring som inte är ägnad till septumpiercingar och de liknar lite bokstaven "C" men är llite mer stängd än bokstaven. Ringens öppning har vanligtvis en kula fastmonterat i den ena sidan och denna kula sitter på innersidan av näsan där den fungerar som stoppkloss så att ringen inte faller ut. Många gillar starkt denna slags ring då den enkelt glids på plats i näsan, in och ut, utan att skiljas åt eller samlas igen. Denna ring kan också användas ifall man har fått sin näspiercing gjord hos en guldsmed, då ringen fås i mindre trådtjocklekar.