• 30 dagars returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena.
 • Gratis frakt
  Fraktkostnaden är gratis till hela Sverige.

36 artiklar

per sida

36 artiklar

per sida

 • 30 dagers returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena i handen
 • Trustpilot
  Över 500 positiva recensioner ().
 • Snabb kundtjänst
  Telefon och e-post. Vardagar från 10-15:30

Böjda stavar till bröstpiercingar

När man gör en bröstpiercing, kan man antingen få den gjort med en rak eller en böjd stav. Piercinghålet kommer att forma sig efter det piercingsmycke som används när piercingen är helt ny. Så ifall du blir bröstpiercad med en böjd stav precis från början kommer ditt piercinghål också få en böjd form när det är färdigläkt. Har du däremot blivit piercad med en rak stav kommer det motsatta naturligtvis hända..

Böjda stavar i bröstpiercingar

Böjda stavar finns i olika designer och material så möjligheterna för variation är många. Om du har blivit piercad med en böjd stav kommer ditt piercinghål ha tagit naturlig form efter den böjda stavenen när det läkte. Därför kommer piercingsmycken med en böjd form också kännas naturligast och bekvämast för dig att använda. En böjd stav är likt en ring i formen, eller rättare sakt, som en tjock ring som normalt går genom själva piercinghålet. Skillnaden på ringen och den böjda staven är alltså huvudsakligen att ca. 2/3 delar av ringen behövs helt enkelt.

Men i stället för en ring formad som en full cirkel har man med den böjda staven nu plötsligt fått två ändor som kan dekoreras med olika slags låskulor. I många fall kommer det just vara en liten kula som sitter på varje ände som kan skruvas av och på när staven ska sätts i samt tas ut. Kulan kan variera i storlek samt färg och kan således vara både med eller utan sten. Men det finns också många andra slags låskulor som sitter i slutet. Det kan t.ex. vara spikar, tärningar eller helt andra motiv som sitter i slutet av en böjd stav. Så om man har en böjd bröstpiercing på grunv att man ursprungligen har blivit piercad med en böjd stav behöver man inte begränsa sina möjligheter.

Kan man gå från rak till böjd?

Om nu du har blivit piercad med en rak stav och nu gärna vill prova en böjd bröstpiercing så kan det lätt göras. Således kan även det motsatta göras; alltså att gå från en böjd till en rak stav. Du ska blott vara förberedd på att du möjligtvis kommer att kunna uppleva en smula obehag i bröstet när du för första gången sätter i ett smycke med en annan form än den du är van vid. Det som händer är att ditt piercinghål nu kommer gå i gång med att omforma och anpassa sig så det passar till den nya formen. Det kan spänna lite och vissa kan uppleva lite ömmande i anknytning till ett sådant ett utbyte men i utgångspunkt ska det inte vara större problem i anknytning till ett utbyte från det ena till det andra.

Materialeval

De flesta böjda stavarna görs i antingen kirurgisk stål eller titan och bägge materialen är riktigt bra för piercingsmycken. Dock predikar vi alltid varmt om användning av titan då det helt enkelt är det renaste materialet av de två. Titan är dessutom fullständigt nickelfritt så ifall du lider av nickelallergi eller är allergisk i allmänhet så kan vi varmt rekommendera dig att använda piercingsmycken av titan.