• 30 dagars returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena.
 • Gratis frakt
  Fraktkostnaden är gratis till hela Sverige.

2 artiklar

per sida

2 artiklar

per sida

 • 30 dagers returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena i handen
 • Trustpilot
  Över 500 positiva recensioner ().
 • Snabb kundtjänst
  Telefon och e-post. Vardagar från 10-15:30

Silikon pluggar för töjning

Silikon pluggar för töjning är en av de populäraste slags pluggar. Materialet silikon är väldigt följsamt, vilket betyder att du väldigt enkelt kan hantera din plugg – när du exempelvis vil sätta den på plats i öronsnibben. I och med att materialet är silikon så kan du väldigt enkelt böja och klämma på din plugg, så att det är lättare att ta den in och ut ur öronsnibben. Hos BodyMod.se har vi silikon pluggar för töjning till väldigt överkomliga priser.

I texten nedan kan du läsa mer om pluggar som är gjorda av silikon. Du kan bl.a. läsa om hur silikonmaterialet skiljer sig markant från andra material. Dessutom berättar vi också varför silikon pluggar är så pass populära bland piercingfolk.

Fördelar med silikon pluggar för töjning

Silikon anses av många vara ett sublimt material för töjning. Detta beror på att silikon pluggar är mycket lättare att få i örat när materialet är så pass följsamt som silikon är. Man böjer bara kanten på smycket och så är smycket faktiskt på plats (när man böjer kanten på en silikonplugg så blir den mindre och därför lättare att få i örat). Förutom att vara väldigt följsamt så är silikon väldigt mjukt. Det betyder att det är bekvämare att bära ett smycke i öronsnibben. När du exempelvis ska sova om natten så kommer du nästan inte märka ditt silikonsmycke i örat, eftersom det är så pass följsamt och mjukt. Hade du däremot haft en metall- eller träplugg i örat skule det inte komma som någon överraskning i fall du hade känt en viss irritation när ditt huvud slår emot kudden.

Bra råd kring silikon pluggar

Om du har en töjning som ännu inte är läkt 100% så bör du inte sätta in en silikonplugg i öronsnibben. Din hud kan nämligen inte andas optimalt i fall du har ett silikonsmycke i örat. Ett sår behöver luft. Därför bör du vänta med att sätta in en silikonplugg.

Eftersom silikonsmycken inte har så pass lätt att andas igenom exempelvis trä, kan det mycket väl uppstå lukt vid din töjning. Därför är det viktigt att rengöra sin töjning med jämna mellanrum för att undvika detta luktskapande och även för att undvika en eventuell inflammation. Hos BodyMod.se har vi en massa vårdprodukter, som är speciellt välägnade för att rengöra töjningar. Bland annat kan Smelly Gelly nämnas. Smelly Gelly motverkar lukten som kan uppstå när man använder en silikonplugg. Dessutom erbjuder vi också Holey Butt'r, som också minskar luktskapande, samt har en massa andra praktiska egenskaper när det kommer för töjning. Det smarta med silikon pluggar är också att materialet tål vatten och andra rengöringsvätskor. Det betyder att du har de bästa villkoren för att hålla din plugg så ren som möjligt och att du inte nödvändigtvis behöver att ta ut den när du badar, hoppar i en pool eller är ute på en båttur.

Vill du läsa mer om silikon pluggar?

På vår informationsblogg kan du läsa mycket mer om pluggar och silikon. Om du aldrig har gjort en töjning förut så rekommenderas det starkt att läsa våra inlägg på bloggen. På det sättet är bra förberedd på din nästa plugg, både när det gäller hygien och kunskap om de olika materialen.