• 30 dagars returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena.
 • Gratis frakt
  Fraktkostnaden är gratis till hela Sverige.

Artiklar 1 till 48 av totalt 125

per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artiklar 1 till 48 av totalt 125

per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • 30 dagers returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena i handen
 • Trustpilot
  Över 500 positiva recensioner ().
 • Snabb kundtjänst
  Telefon och e-post. Vardagar från 10-15:30

Ögonbrynspiercingar

En ögonbrynspiercing är en väldigt populär piercing, som många människor har stiftat bekantskap med vid någon tidspunkt. Lär dig mycket mer om ögonbrynspiercingen här.

Hur görs en ögonbrynspiercing

Ögonbrynspiercingen görs normalt lodrätt/rakt över ögonbrynet. Man kan dock också göra en ögonbrynspiercing vågrätt. Detta kräver dock en erfaren och duktig piercare. Djupet av piercingen bestäms efter att man har kikat på hur pass mycket vävnad det är för att stötta vävnaden runt piercingen. De flesta ögonbrynspiercingarna är normalt mellan 8 och 10 mm. breda. Med den bredden undviker man att skada nerverna bak vid ögonbrynet. Bredden (längden mellan kulorna) har direkta effekter på piercingens djup. Som piercare ska man också vara väldigt uppmärksam på Supraorbital-nerven som går i området mellan näsa och pupillen.

Ögonbrynspiercing och möjliga komplikationer

Det finns många möjliga komplikationer med en ögonbrynspiercing. Här är de vanligaste.

 • Ifrånstötning: En ögonbrynspiercing är konstant utsatt då området är utsatt för slag och samtidigt otroligt stramt. Detta ställer stora krav på din piercare som alltid ska ha i dessa faktorer i åtanke.
 • Inflammation: Placeringen är fortfarande ett problem då området ofta är fullt av makeup, svett, smuts osv.
 • Förlängd läkning: På grund av hudens bristande smidighet kan läkningen ta längre tid. Detta problem kan oftast lösas genom att byta ut till ett tunnare smycke.

Vilket piercingsmycke ska jag välja till min ögonbrynspiercing

En böjd stav är alltid det optimala piercingsmycket till en ögonbrynspiercing. Formen på piercingsmycket passar perfekt för anatomin och lägger minalt tryck på piercingen. Alternativt kan man använda en stav (gärna böjd) i PTFE som är ett riktigt följsamt material. Det lägger mindre tryckän ett traditionellt material som t.ex. kirurgisk stål eller titan. Storleken är typiskt 1,2/1,6 mm. tjock och 8 mm lång.