• 30 dagars returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena.
 • Gratis frakt
  Fraktkostnaden är gratis till hela Sverige.

36 artiklar

per sida

36 artiklar

per sida

 • 30 dagers returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena i handen
 • Trustpilot
  Över 500 positiva recensioner ().
 • Snabb kundtjänst
  Telefon och e-post. Vardagar från 10-15:30

Av metall

En tungpiercing kan både vara gjord av plast eller metall men tungpiercingar av metall är progpressiva genom att vara väldigt utbredda. När man väljer tungpiercingar av metall är man säker på att få ett starkt och väldigt hållbart smycke. Metall är såklart ett mycket starkare material än plast och har därför också lättare att gå sönder än metall har. Det är många som gärna vill spendera lite extra på att köpa en riktigt läcker tungpiercing, som exempelvis har en extra snygg design. Här är det klart en rejäl fördel att välja en tungpiercing av metall då man också är säker på att den vil hålla under en lång tid och att pengarna därmed är välspenderade.

Tungpiercingar med stenar

I denna kategori hittar du bl.a. också tungpiercingar med och utan stenar - samt i olika färger. Du kan hitta många olika designer, former och mönster samt stenar i tungpiercingar av metall. Piercingsmyckena med stenar blir mer och mer vanliga, speciellt i tungpiercingar av metall. De är riktigt eleganta utan att vara för mycket. Det samma gäller tungpiercingar som t.ex. är guldbelagda. Vi rekommenderar att du med jämna mellanrum använder isotonisk saltvatten, för att rengöra din tungpiercing med smycket i. Detta bör också göras efter din tungpiercing är färdigläkt, så att både tungan och smycket hålls rena och vackra.

Metallmaterial till tungpiercingar

De vanligaste materialen av metall till tungpiercingar är kirurgisk stål samt titan. Där utöver kan du självklart också få tungpiercingar i guld ifall du skulle råka ha spenderingsbyxorna på dig. När man använder sig av guld till piercingsmycken är det viktigt att guldet är så rent som möjligt, utan att det samtidigt blir för mjukt och böjbart. 14 karat guld uppfyller dessa riktlinjer bäst och är därför det som vi distribuerar inom äkta guldsmycken här på BodyMod.se.

Kirurgisk stål används ofta och är ett generellt användbart material för piercingsmycken, och det gäller naturligtvis också för tungpiercingar. Kirurgisk stål är hårt och snyggt blankt och så frigiver det inte nickel. Samtidigt är det också ett väldigt prisvänligt material som tillåter de flesta att köpa mer än ett smycke åt gången. Så ifall du är en sådan slags människa som gillar att byta ut din tungpiercing ofta och gärna vill ha ett stort urval av olika piercingsmycken, så är kirurgisk stål ett riktigt bra materialeval.

Titan är något dyrare än kirurgisk stål men här betalar du alltså också för en väldigt ren och stark kvalitet. Titan är ett otroligt rent material och är t.ex.100% nickelfritt. Av samma anledning är det också titan som blir använt när det t.ex. i sjukhusomgivningar ska opereras in metallstänger i kroppen eftersom materialet är så rent som det är. Därför säger det nästan också sig självt att det är ett väldigt kvalitetsmedvetet val när man köper piercingsmycken av titan.