• 30 dagars returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena.
 • Gratis frakt
  Fraktkostnaden är gratis till hela Sverige.

Artiklar 1 till 48 av totalt 70

per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2

Artiklar 1 till 48 av totalt 70

per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 • 30 dagers returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena i handen
 • Trustpilot
  Över 500 positiva recensioner ().
 • Snabb kundtjänst
  Telefon och e-post. Vardagar från 10-15:30

Tungepiercing

Tungpiercing blir mer och mer populär men det är också en piercing som allt för ofta görs felaktigt. Bli lite klokare gällande tungpiercingar här.

Tungpiercing och vilka smycken du kan använda

En tungpiercing görs alltid med en rak stav, också kallat en straight barbell. Den görs alltid med en längre stav än normalt för att motverka eventuell svullnad. Efter ca. 2-3 veckor byter man till en kortare på 16 mm, men vissa kan ha en kortare stav än 16 mm. Människan har alltid piercat sig i tungan. I många kulturer är det en statussymbol eller ett vapen mot onda andar. I vår del av världen är det mest för syns skull man gör en tungpiercing och det ligger därför inte någon djupare mening bakom denna piercing.

Hur görs en tungpiercing

En tungpiercing görs som nämnt med en rak stav och ska alltid piercas med en nål. Det är viktigt att du endast använder en profesionell piercare när du ska piercas i tungan, för denna piercing är inte så enkel som man skulle kunna tro. För det första ska man veta var den rätta placeringen är och det är en av de vanligaste felen att begå för en orutinerad piercare. Om den sitter för långt framme skadar den tänderna och ifall den sitter för långt bak är det gommen det går ut över. Dessutom ska man vara uppmärksam på att det går vissa stora blodkärl på undersedan som helst ska undvikas. Allt detta tar en profesionell piercare självklart i åtanke. Om du nu står och överväger om detta är en piercing för dig så vill vi rekommendera att du läser mer om tungpiercingar här.

Vilket smycke ska man välja till sin tungpiercing

Som tidigare nämnt är en rak stav det vanligaste piercing smycket, men det finns vissa som föredrar en stor ring istället. Standardmåtten på en tungpiercingstav är 1,6 mm tjock och 16 mm lång. Dock är det vissa som kan ha stavar på 10 mm. Om du önskar en kortare stav kan de köpas i lösdelar här på shopen.