• 30 dagars returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena.
 • Gratis frakt
  Fraktkostnaden är gratis till hela Sverige.

Artiklar 1 till 48 av totalt 403

per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artiklar 1 till 48 av totalt 403

per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • 30 dagers returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena i handen
 • Trustpilot
  Över 500 positiva recensioner ().
 • Snabb kundtjänst
  Telefon och e-post. Vardagar från 10-15:30

Piercing i örat

Människan har piercat sina öron i många tusentals år och piercingen anses vara den äldsta utsmyckningen i världen. Men en öronpiercing sträcker sig över många olika piercingar som har det till gemensamma att de alla är placerade på ett ställe i örat. Bland de populäraste öronpiercingarna är bland annat de två som är placerade i tragus och helix.

Öronpiercing och vilka piercingsmycken man kan använda

En öronpiercing är en av de mest utbredda piercingarna och med bred popularitet bland många designer. Om vi bortser från de traditionella öronringarna som finns i miljoner av olika designer, så är det speciellt några enstaka piercingsmycken som väldigt ofta används.

 • Labret stift är ett ofta använt smycke till öronpiercingar och kan användas till stort sett alla typer av piercingar i örat. Smycket är en liten stav med platt disk i bottnen och en kula i toppen. Den finns i många olika designer.
 • Oändlig ring är som namnet antyder en ring utan änder. Den öppnas och stängs genom att trycka in och ut med t.ex. en kulapen. En oändlig ring kallas också för en segmentring och den är stadigt ett av de populäraste smyckena på marknaden.
 • Kulring är en ring som stängs med hjälp av en kula som sitter i spann mellan ringens änder. Den kallas också för ”captive bead ring” eller bara CBR och har stadigt varit det föredragna smycket i många år.

Detta var några av de populära designerna men det finns många andra alternativ. T.ex. använder många en nässkruv som smycke till deras öronpiercing. Av andra designer ska speciellt en industriell stav nämnas, även om detta piercingsmycket uteslutande är designat och används till en industriell piercing.

Öronpistol och piercing

Många gör sin öronring med en öronpistol. Detta görs typiskt hos en guldsmed eller en väldigt oseriös piercare. Det avrådes extremt starkt att göra sina öronpiercingar med ett sådant instrument. En öronpiercing kan inte steriliseras och du överför därför blodrester mellan varje kund. Dessutom skapar den mycket större skada på vävnaden än en vanlig nål gör och kan orsaka mödosamma konsekvenser. Av de värsta kan nämnas skapande av ärrvävnad och en skev piercing.
Om din piercare använder en öronpistol är han inte seriøs och du ska därför gå din vägen och hitta en annan piercare.