Blog Thumbnail

Allt Om Öronpiercingar

Piercing i Öronsnibben: Råd, Vård och Hänsyn

Örsnibben är den vanligaste delen av kroppen som är piercad. Du kan ha ringar, labrets, barbells, och till och med alla möjliga typer av i örsnibben. För att inte tala om det sortiment av material som du kan välja mellan: kirurgisk stål, 14K guld, titan, PTFE.

Färger, former, texturer: det finns gott om valmöjligheter för din örsnibb!

Vad bör jag tänka på innan jag får en piercing i örsnibben?

Först och främst: det kan vara farligt att få sin piercing gjord på ett apotek eller hos en frisör i stället för i en piercingstudio. Så här är det:

  1. De använder sannolikt en pistol. Pistoler kan inte steriliseras i en autoklav, så du riskerar att överföra bakterier och blod från föregående kund.
  2. Hål som skapas med en piercingpistol är inte gjorda på samma sätt som de som görs av en professionell piercare. Professionella piercare använder ihåliga nålar som tar bort lite kött så att såret kan läka ordentligt. Pistoler däremot "sliter" köttet genom att trycka sig igenom det, vilket orsakar trauma i örsnibben.
  3. Professionella piercare använder nålar som är något tjockare än vanliga örhängen. Om du får din piercing gjord av en piercare kan du därför använda piercingsmycken med en trådtjocklek på minst 1.2 mm. Om du får hålet gjort med en pistol kommer du bara att kunna bära smycken med en liten trådtjocklek.

Det är också klokt att inte få båda öronen piercade samtidigt, eftersom öronen blir ömma och svåra att sova på efteråt. Därför kan du överväga att pierca ett öra i taget.

Allt Om Piercing i ÖronsnibbenAllt Om Piercing i Öronsnibben

Hur ska jag ta hand om en piercing i örsnibben?

Det är viktigt att du följer din piercares råd när det gäller eftervård av piercingen. De flesta piercare rekommenderar att:

  • Ge örat så mycket vila som möjligt.
  • Rengör den två gånger om dagen eller vid behov med isotonisk saltlösning.
  • Byt dina örngott ofta, eftersom de kan hysa många bakterier.

Töjning av din piercing i örsnibben

Du har säkert hört talas om att töja öronen tidigare, eller kanske är du på god väg att göra det?

När du har bestämt dig för att börja töja örsnibben har du också gått med på en permanent kroppsförändring, beroende på vilken storlek du vill uppnå.

För töjningar upp till 8 mm har många människor kunnat dra ihop sina töjda örsnibbar.

Blog Thumbnail
by2