• 30 dagars returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena.
 • Gratis frakt
  Fraktkostnaden är gratis till hela Sverige.

8 artiklar

per sida

8 artiklar

per sida

 • 30 dagers returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena i handen
 • Trustpilot
  Över 500 positiva recensioner ().
 • Snabb kundtjänst
  Telefon och e-post. Vardagar från 10-15:30

Raka stavar till manliga intimpiercingar

Det är bara fördel för dig att använda en rak stav i din intimpiercing till vardags. En rak stav är nog det intimsmycke som är mest diskret och därför är det också i många fall är det mest bekväma att gå med under klädesplagg. Det kan vara ett riktigt stort plus för dagligt bruk när du kanske jobbar eller håller på med studier. På det sättet blir din piercing använd samtidigt som den tar så lite plats som möjligt under klädesplagget.

Storlekar

Raka stavar fås i flera olika storlekar och material. Du ska naturligtvis välja en storlek som passar till de mått din piercing har. Många av våra stavar har ett rätt bred spann när det kommer val av längd, så det borde vara möjligt för alla att hitta en stav som passar till just precis deras intimpiercing. Du ska både vara uppmärksam på ditt val av trådtjocklek som ska passa till den trådtjocklek du ursprungligen har blivit piercad med och så självklart också vilken längd du önskar din stav ska ha. Längden mäts alltid på det frie stjocka mellan kulorna och trådtjockleken tvärs genom staven.

Material

Det finns många olika material att välja mellan när det kommer till raka stavar. Men just vilket material du ska välja är en väldigt individuell fråga som endast kan svaras av personen i fråga. Materialevalet beror typiskt både på vilken slags piercing du har samt dina helt egna preferenser. Vi har nedan gått igenom några av de olika materialet samt vilka fördelar det är med dem varje en av dem. Om du läser igenom dem borde du kunna skapa dig ett bra intryck av de olika möjligheter som du så kan basera ditt val på;.

Akryl

När det kommer till val av material kan det också vara bra att tänka över syftet med smycket. Om du är på utkik efter en rak stav som ska märkas så lite som möjligt eftersom den ska användas för dagligt bruk så kommer våra akrylstavar att vara ett riktigt bra val. Det gäller speciellt när det handlar om de större stavarna då akryl är ett enkelt material som inte "tynger" när lika mycket som en tilsvarande stav av t.ex. kirurgisk stål.

PTFE

Alternativt kan du också välja en helt diskret och flexibel stav av PTFE som är ett mjukt och böjbart material. En PTFE stav kommer på grund av materialts fina komfort att vara ett idealt val till vardagsbruk, eftersom målet är att märka piercingen så lite som möjligt. PTFE kan dock endast fås i två trådtjocklekar, nämligen 1,2 mm. samt 1,6 mm. Om din piercing är större än 1,6 mm. i diameter ska du i stället ha en av våra akrylstavar som nämnts ovanför.

Titan

Du kan också vara riktigt snäll med dig själv och välja titan. Raka piercingstavar av titan fås precis som PTFE också endast upp till 1,6 mm. i trådtjocklek. Titan är också ett riktigt bra materialval för dagligt bruk då det är ett väldigt rent material som både är starkt och 100% fritt från nickel. Så ifall du har tendens att vara allergisk kommer titan att vara ett riktigt bra materialval. Akryl och PTFE är naturligtvis också fria från nickel, men är istället inte alls lika starka material som titan är.

Kirurgisk stål

Sist men inte minst finns det också kirurgisk stål som riktigt många piercingsmycken görs av. Kirurgisk stål finns också med olika slags guldbeläggning som ger dem en lite mer exklusiv look. Kirurgisk stål är dock väldigt tungt i förhållande till ovanstående material. Så har man uttöjt sin intimpiercing är ett smycke av kirurgisk stål väldigt tungt. Om du vill ha det tungt eller enkelt är helt upp till dig – Det finns möjlighet för båda två.