• 30 dagars returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena.
 • Gratis frakt
  Fraktkostnaden är gratis till hela Sverige.

Artiklar 1 till 48 av totalt 88

per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2

Artiklar 1 till 48 av totalt 88

per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 • 30 dagers returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena i handen
 • Trustpilot
  Över 500 positiva recensioner ().
 • Snabb kundtjänst
  Telefon och e-post. Vardagar från 10-15:30

Næsepiercing

Näspiercingar är en av de mest kända piercingarna i världen och dem kan hittas i alla hörn av vår planet. Läs mer om näspiercingar här.

Näspiercing - En piercing med en lång historia

Näspiercing har varit i bland oss i tusentals år och fortsätter att vara populär än idag. Den blev ursprungligen “uppkonnen” av stamfolk och blev använd som ett vapen mot onda andar. Redan då fanns det flera varianter av en näspiercing, t.ex. septum piercing och den vanligare näsborrepiercingen. Idag är den populäraste näspiercingen klart den i näsborren men flera och flera blir uppmärksammade om den trendiga septum piercingengen.

Näspiercingssmycken

Det beror självklart på vilken slags näspiercing du har när du ska välja smycken, men det finns dock piercingsmycken som t.ex. ringar som kan användas till alla typer av näspiercingar. Den vanligaste näspiercingsmycket är en nässkruv, som har sitt namn efter den gänga som är i bottnen av smycket. Du kan också få en nässtav som är en rak stav, typiskt med en sten i toppen. Man kan också välja att använda en ring i sin näspiercing. Ringar kommer i många olika former t.ex.

Hur görs en näspiercing

En näspiercing görs alltid med nål, i varje fall ifall hos en profesionell piercare. Om pierceren vil göra den med öronpistol ska du ta ditt pick og pack och gå. Detta eftersom att en öronpistol inte är hygienisk att använda. En öronpistol kan inte steriliseras och du riskerar därför att det blir överfört blodrester och liknande från en annan kund. Detta kan medföra att du blir smittad med sjukdom och detta ska helst undvikas. En annan nackdel är att en öronpistol skapar ett mycket större hål än nödvändigt, något som kan ge dig mer ärrvävnad än nödvändigt. Sist men inte minst skapar en öronpistol aldrig standardmått för piercingsmycken. En öronpistol skapar typiskt endast hål på 0,8 mm. Detta kan göra det väldigt svårt att hitta de rätta piercingsmyckena.
Om en näspiercing görs korrekt desinficeras området och det sätts en prick med en steril engångspenna. Sedan förs nålen igenom och ersätts omedelbart av ett piercingsmycke. Det är både lätt, snabbt och effektivt. Sedan bör området rengöras med en PH-neutral topps och isotonisk saltvatten. Det kan du evt. läsa mer om i vårt gratis guide om piercingeftervård.