• 30 dagars returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena.
 • Gratis frakt
  Fraktkostnaden är gratis till hela Sverige.

13 artiklar

per sida

13 artiklar

per sida

 • 30 dagers returrätt
  Vänta med att bestämma dig tills du får smyckena i handen
 • Trustpilot
  Över 500 positiva recensioner ().
 • Snabb kundtjänst
  Telefon och e-post. Vardagar från 10-15:30

Bröstpiercingar

Bröstpiercingar, har varit ett känt fenomen under många århundraden. Faktiskt så har flera religioner på olika vis använt piercingar i bröstet; från gudadyrkan, för att öka fruktbarheten osv. Men idag är bröstpiercingar något helt annat och en del av modet.

Bröstpiercing är en piercing med många möjligheter

Det finns otroligt många olika varianter av smycken till din bröstpiercing och du hittar det mesta här på denna shop. Det finns de vanligare typerna av piercingsmycken som t.ex. kulringar och raka stavar, men du kan också använda lite mer excentriska piercingsmycken som t.ex. bröstsköld. Vi rekommenderar att man endast använder piercingsmycken som bröstsköld och liknande till särskilda tillfällen då de inte är särskilt bekväma att gå med permanent. Det kan dock lätt göras, men det är mer vanligt att använda ring eller stav i bröstpiercingen till vardags.

Bröstpiercing och graviditet

Om du blir gravid medan du bär bröstpiercing ska du inte vara orolig. Det finns både bra råd och vägledning för att du ska kunna ha kvar din piercing i bröstet. Under graviditeten tar du bara hand om din bröstpiercing som du alltid har gjort, men när du först har fött är det vissa enkla förhållningsregler som du ska följa. Det är viktigt att du ta bort din bröstpiercing innan du ska amma. Ett spädbarn suger riktigt hårt och kan riskera att lossa kulan från piercingen. Om detta sker kan du riskera att kulan sätter sig fast i halsen på barnet. Du kan dock sätta dit smycket i bröstet igen efter ammning och i så fall rekommenderar vi ett smycke gjort av PTFE då det är både mjukt och bekvämt.

En bröstpiercing är inte ett hinder för att du kan amma

Bröstvårtor är försedda med många mjölkkanaler och dom har inte förstörts av nålen. Du kan därför lätt amma efter din bröstpiercing är gjord.
Du kan läsa mer här om bröstpiercingen och dess historia.

Bröstpiercing och smyckestorlek

En piercing i bröstet blir som standard alltid gjord med 1,6 mm. trådtjocklek. Det är 1,6 mm. som är standarden då storleken hjälper mot att kroppen avvisar smycket. Längden/diametern är dock väldigt individuell - Precis som det är olika om man använder en rak stav, böjd stav eller en ring. Läs då vår avdelning om piercingmått innan du köper en specifik storlek eller diameter, så att du är säker på att du har valt rätt.