Prins Albert

Piercinginformation

Läkningstid: 1 - 2 måneder
Trådtjocklek: Min. 1,6 mm.
Längd: Varierande
Smärta (1 - 10): 3

Om ordet manlig intimpiercing blir nämnt kommer långt de flesta referera till piercingen kallat Prins Albert, vilket också förkortas till PA. Det är den mest populära intimpiercing för män och därför heller inte ovanligt att det är den man tänker på.

Piercingen går genom öppningen i urinröret och kommer ut där skaft och penishuvudet möts på undersidan. Detta är den vanliga Prins Albert. Det finns också en omvänt PA där smycket kommer ut för oven fram för under.

Är man omskuren och inte har en förhud att ta hänsyn till kan piercingen görs direkt genom strängen. Är man däremot inte omskuren kan man i samråd med piercaren få reda på om den ska placeras lite till den ena sida, för att ta höjd för att förhuden ska ha möjlighet för att flyssna sig.

En Prins Albert blir ofta utfört med ett smycke som är tjockare än normalt då man vid tunna smycken kan vara utsatt för ostehøvlssyndromet som är det fenomen som uppstår, när en tunn ring skärar sig utav penis. Med en tjockare trådtjocklek kan detta forhindres. Du kan se mer om stora piercingsmycken till din intimpiercing här.

Vilka smycken kan används en Prins Albert

De flesta använder antingen en kulring, en oändlig ring eller en böjd stav till denna piercing. Det finns dock också smycken som bestämt är gjord till en Prins Albert. T. ex. Prince's Wand.
Det enda du ska vara uppmärksam på vid köp av smycken är att du inte köper dem med en trådtjocklek som är för liten för att undvika ovanstående fenomen där smycket förflyttar sig ut. Det kan vara en smärtsam avfära. Kom ihåg också att smycket ska se efter till din penis i både normal, men också erigerad tilstand.
Är du i läkeperioden kan du använda titan, zirkon guld eller blackline. Efter piercingen är läkt kan du gå efter andra smycken och hitta det som passar dig bedst. Några kan bra lide smycken som väger lidt. Till det ändamål kommer smycken av stål vara att föredra. Är man uppe i en stor trådtjocklek kan det dock för någon vara en fördel att byta ut till ett enklare material som t. ex. akryl.

Det är dessutom inget problem att töja ut sin Prins Albert. Vi har ring och stavar här på shopen som går helt upp till 10 mm.

 

Gode tips till din Prins Albert

Här är ett par bra råd som är bra att följa, ifall du har fått gjord en Prins Albert

  • Efter du har vasket din Prins Albert piercing med tvål är det en god idé att tisse efteråt, för att få eventuella tvålrester sköljat iväg. Se evt. om du inte kan planlägga din rensning och dina toiletbesök. Det gör det hela lite lättare..
  • Undvik samlag med din partner under läkeperioden.
  • Din piercing kommer muligvis mjuka de första par dage. Skölj blod och annat snavs iväg med isotonisk saltvatten
Kommentera