Pluggar

Smyckemål

Trådtjocklek: Varierande
Längd: Varierande

Pluggar

Ifall du har övervägt att börja med töjning, så är du helt säkert stött på orden pluggar, tunnlar och tapers. Det är alla tre saker man använder, när man töja utr. Här under kommer vi beskriva vad en plugg är och vad skillnaden är på den och en tunnel.

Vad är en plugg?

En plugg betyder direkt översatt en "propp". Det är sådan set också helt korrekta i detta tillfällen. Föreställ dig bunden av ett badkar där avloppet är hålet i örat och pluggen är proppen du sätter i avloppet. Det är alltså en ämne som ska fylla i ett existerande hål. Både plugg och tunnlar kan fås i många olika storlekar, design och prisklasser. De billigaste är dem som massproduceras av metall eller plast och de dyraste är dem som görs på beställning i exotiska eller sällsynta material som t. ex. tand eller horn.
Plugs kan også have forskellige former. Her på shoppen har vi bl.a. en hjärtformad plugg. Pluggar kan också ha olika former. Här på shopen har vi bl. a. En. Pluggar kan också ha gänga, ifall materialet tillåter det. Gänga i pluggar kan vara nyttige då man på det sättet kan skruva den ena ende (Vanligtvis bakdelen) av och därmed isätta smycket i örat, utan att skulle tvinge den stor kante genom örat. På det sättet sparar man sig även för en del smärtar. Till sist kan några pluggar också fås med o-ringar som är två gummiring som sätts på smycket efter det har kommit i örat. på samma sätt, sparar man igen sig även för smärtar vid isättning av smycket.

 

Vad görs pluggar av?

Pluggar kan som nämnt vara gjord av många olika material. De vanligaste material är kirurgisk stål, akryl ((som på bilden ovanför), silikon och trä. Det görs dock också pluggar i horn, glas, sten, ben, tand etc. Några material är dyrare och mer sällsynta än andra.

Vad är skillnaden på pluggar och tunnlar??

Skillnaden är simpel, men hur som helst stor. Pluggar är massiva och tunnlar är hål. Med andra ord, så kan du se igenom en tunnel då som är hål hela vägen igenom.

Ifall du skulle kunna tänka dig att läsa mer om töjning och de olika material och smycketyper, så har vi skrivet en hel guide som handlar om töjning. I den guide kommer vi omkring allt som är värt att veta om töjning.

Kommentera