Madonna piercing

Piercinginformation

Läkningstid: 3 - 4 månader
Trådtjocklek: 1,2 mm.
Längd: 8 mm.
Smärta (1 - 10): 2

Madonna piercing

Denna vackra läppiercing är nog en av de absolut mest populära i Sverige. En madonna piercing är både simpel och samtidig otroligt elegant att se på, vilket sannerligen har spelat väldigt in i dess popularitet i dag.

Madonna piercing

Den är typiskt placerade just över överläppen, i höger sida som en liten vacker skönhetsplet.
Om namnet är korrekt kan diskuteras, men här i våra del av världenen är den bäst känt som en madonna piercing. Andre beteckningr kan t. ex. vara Monroe Piercing, Off-Center Upper Labret osv.

Madonna eller Monroe piercing?

Vad som är mest korrekt bland de två namn är inte riktigttill att säga. För kort nämnt, så är den enda umedelbare skillnad att en Monroe är placerade i venstre sida, för att efterligne Marilyn Monroe's skönhetsplet och en Madonna är placerade i höger sida.
Det är alt. Så kort nämnt, så är bägge namn korrekt, men det ändra inte på det faktum att bägge endast är en vanlig läppiercing, med en labret som piercingsmycke.

Vilka smycken kan används till en madonna piercing?

Till denna typen av piercing används en vanlig labret. En labret är ett piercingsmycke bestående av en platt platta, därpå som är en rak stav där man kan skruva en kula fast.
Plattan placeras inne i munnen och staven igenom ens piercade hål. Den låses så fast med en piercingkula som typiskt fås i ett hav av variationer.

Du kan läsa mer om labret piercingsmycken här.

 

Hur görs en madonna piercing?

En Madonna piercing görs på stort set samma sätt som alla andra läppiercingar. Man lägger ut med, i samarbete med en professionell piercare att hitta den korrekta placering. Du säger endast där du önskar att den ska placeras och piercaren undersöker så din läpp för om det är möjligt.
Därefter desinficeras området noggrant, typiskt med alkohol. Det är viktigt att det blir rengört på huden utvändigt men också invändig. Intet vid denna procedurer gör ont.

Piercaren gör klar till att pricka det lilla hål, genom att han håller läppen fast med en tång. ett snabbt prik senare sätts ett piercingsmycke igenom och låses fast. Så är det övergående och det går typiskt väldigt snabbt.

När du får gjord en labret är det viktigt att du är uppmärksam på, vad du intar de nästa par dage och att du är klar över att din läpp kommer svullna en smula. Utöver detta kräver det endast vanlig vård av ens nya piercing som beskrivet i våra gratis eftervård piercinguide, du kan få skickad till dig här.

Din nya Madonna piercing kommer ca. ta 3-4 månader om att hela och i den periode bör du undvik smyckeutbyte så länge som möjligt.
Det är dock väldigt naturligt att byta ut ner i storlek av labret staven, när svullnaden har lagt sig. Den har typiskt lagt sig helt efter 2-3 veckor.

Kommentera