Beläggning på piercingsmycken

Piercingsmycken som är gjord av stål kan i längden vara en smula tråkigt att se på då de bara har den grå metallfärg.
Det finns dock guldbelagda piercingsmycken, så den grå färg snabb utbyter utseende till en trendig piercing.

Ett smycke kan vara belagd med bladguld eller de kan vara ionbelagd, vilket betyder att man värmer guldet upp och orsakar dampande därför. De kan ha olika färger allt efter vilket tillsättningsmaterial som är fylld i guldet.

Det är inte endast stål som kan vara belagd. också akryl kan man ger en beläggning, för att ger det ett annorlunda utseende. Akryl är ofta enfärgat eller genomskinligt, men ofta lägger man en tunn hinna över akrylen. Det är för det mesta akrylkulor som blir ytbehandlat på detta sätt. Vid alla piercingsmycken som är gjord av akryl som är belagd, ska man förvänta att beläggningen försvinner. Speciellt vid tungpiercingar där man har det med att slå kulorna mot tänderna, bida i dem och og sätta dem för diverse matvaror.

Faller beläggningen av?

Kort nämnt, ja! En beläggning kommer med tiden falla av. Det kan helt enkelt inte undviks då t. ex. tungepiercingar en dagligt blir utsatt för spya, mat, dryck och ibland rök och alkohol. Så förvänta dig att en beläggning kommer forsvinde. Detta sker ibland vid nya smycken efter endast få dagers bruk. En annan grund till att en beläggning faller av en tungpiercing är slag och stöt mot tänderna.

En navelpiercing blir t. ex. inte utsatt för det samma som en tungpiercing, men som samlar sig en del smuts i naveln. På samma sätt kan svett, klor- och saltvatten samt daglige slitage göra en ende på beläggningen.

När kan belagda smycken användas?

Belagda piercingsmycken kan används i alla piercingar så länge din piercing är läkt 100%. Befinner du dig fortsatt i läkeperioden,får du under ingen omständigheter använda belagda smycken då sårvätska kan upplösa beläggningen och därmed ta upp beläggningen i kroppen.
Är din piercing färdigläkt kan du använda belagda piercingsmycken då ditt piercinghål har skapat en ny hinde och därmed inte frisätter sårvätska.

Bruges som riktigt guld i guldbelagda piercingsmycken?

Vid guldbelagda piercingsmycken ger det sig även att det endast är den ydersta del som är belagd med guld. Vår produkter här på shopen är belagd med ett tunt fint lag bladguld som är minimum 14 karat. Beläggningen är riktigt tunn och koster inte massvis av då ett enkelt gram guld kan bankes ut till 1m2. Så som är alltså rikligt med bladguld i ett enkelt gram guld.
Beläggningen kan från producenten ha olika färger då som ofta blir tilfögat andra material, för att få beläggningen till att bli mer slitstark.
Förvänta digdock att beläggningen kommer falde av med tiden - Det är svårt att säga där snabbt det kommer falde av då det kommer an på vad du udsätter smycket for.

Är belagda piercingsmycken och zirkon guld det samma?

Nej, det är inte det samma. zirkonguld blir utsatt för ett syrebad där ytan på smycket utbyter färg. Vid guldbelagda piercingsmycken blir som lagt ett lag bladguld ovenpå piercingsmycket.
Ifall du står och ska välja mellan dessa två material, så gå efter zirkon guld då detta kan användas i en helt ny piercing. På samma sätt är den mer slitstark än en guldbeläggning.
Zirkon guld är dock något dyrare än guldbelagda piercingsmycken.

Yderligare information om beläggningar

I ovenstående avsnitt ses beläggningar som en fullständig beläggning av hela smycket eller av kulorna. Det kan dock också vara delvise beläggningar på t. ex. piercingkulor. Vi har bl. a. moteller där som är printet motiv på kulorna - Dessa print ska också ses som en beläggning.

Kommentera